Ilinca

Naam: Ilinca

Kleur: Bruin

Stokmaat: 1.66m

Geboortedatum: 06-06-2013

Afstamming: Diëgo x Royal Dance x D-Day

Niveau: L2 dressuur

Ilinca is 6 juni 2013 geboren. Ze is een groot veulen met erg veel bloed. Ze is een beauty om te zien.

De vader van Ilinca is Diëgo. Diëgo is een modern, compleet dressuurpaard met een zeer goede mechaniek en mentaliteit, die op termijn gaat meedoen op het allerhoogste niveau. Foktechnisch gezien is Diëgo een “uniek hoogstandje”, met positieve genen van topverervers als Negro (v.Ferro), Don Gregory (v.Donnerhall), Rubinstein, Matador, Doruto.

Diëgo’s vader Negro (v.Ferro) is onlangs preferent verklaard en komt met deze titel in het exclusieve en unieke rijtje der “allergrootsten”. Diëgo’s moeder is de Oldenburgse topmerrie Ballerina II (Don Gregory x Donnerhall). Ballerina II is een volle zus van Don Ruto (vader van de lichte tour paarden Don Jovi, Don Jeroen, Zidhane, Nip Tuck) en is gefokt uit de wonderschone merrie Ballerina I (v.Rubinstein x Matador x Carajan x Hirtensang). De Hirtensang merrie “Blitzrot” behoorde tot het kleine selecte groepje merries die na de WO II de nieuwe start van de Trakehner fokkerij in West Duitsland heeft opgebouwd. Deze sensationele moederlijn gaat terug op de zeer belangrijke en invloedrijke Trakehner stam 16a, die o.a. de hengsten: Doruto, Royal Doruto, Don Ruto, Buddenbrock, Benz, Bernsteinvoortbracht.
Ballerina II is naar KWPN maatstaven “preferent, prok”, en bracht: Aïda (v.Negro) vlp. Keur, prok, Bandito (v.Negro) in 2011 één van de beste vijfjarigen in Frankrijk, Climent (v.Negro) 2de bez. KWPN en Diëgo (v.Negro) KWPN gekeurd.


De moeder(Trolinca) van Ilinca is een Royal Dance. Zij is een ster merrie en ze heeft een fokwaarde van 139. Trolinca heeft een half broer, hij is tweede bezichtigingshengst. Achter Royal Dance zit de beroemde Dodona-lijn. Uit deze moederlijn kwamen meerdere paarden die op Olympisch niveau geconcurreerd hebben, namelijk: Rembrandt en Ahlerich. Paarden uit de moederlijke lijn, die Grand-prix niveau hebben zijn: Rosario, Amon, Ritterstern, Royal Angelp I en Royal Angelo II. Van de kant van D-day komt de rudilore-stam naar voren. Robin Royal en Blue Horse Romanov komen uit deze lijn.

Ze is sinds november 2016 onder het zadel en loopt momenteel succesvol in de L2 dressuur.

Ilinca (Diëgo x Royal Dance)

Ilinca (Diëgo x Roayl Dance)